8 tips voor het huren van een camper

Ben je binnenkort van plan om op vakantie te gaan met een camper? Dan is het van belang om jezelf goed voor te bereiden. Bedenk bijvoorbeeld van tevoren al waar de reis naartoe gaat, zodat je de benodigde reisdocumenten op tijd op zak hebt. Ook kun je al van tevoren een plekje reserveren op diverse campingsites. Zo kom je nooit voor verrassingen of een dichte deur te staan. Maar goed voorbereid op reis gaan bestaat uit meer dan alleen checken waar je heen gaat. Bruinekreeft Camperverhuur uit Barneveld zet 8 handige tips voor jou op een rijtje, voor een onbezorgde, relaxte campervakantie.

Vergelijk, vergelijk, vergelijk


Wil je weten waar je het voordeligst uit komt? Vergelijk dan vooraf de prijzen van diverse camperverhuurders én campingsites en vergeet ook niet de voorwaarden goed te lezen. Weet dat de prijzen in het hoogseizoen al gauw een paar honderd euro hoger kunnen zijn dan in het midden- of laagseizoen. Daarnaast is het belangrijk om je niet blind te staren op de prijzen op internet. Bij het ene verhuurbedrijf zijn namelijk allerlei extra’s bij de prijs inbegrepen, terwijl een ander verhuurbedrijf hier apart kosten voor berekent. Check daarom altijd de voorwaarden om extra kosten of andere onaangename verrassingen te vermijden.

Vroegboeken loont!

Onze tweede tip: boek vroeg! Wanneer je vroeg boekt heb je meer keus en zijn de kosten over het algemeen lager. Het vroegboekseizoen voor de zomervakantie loopt van december tot februari. Veel reizen worden in deze periode met soms wel 50 procent korting verkocht.

Waarheen leidt de weg?

Vooraf bepalen waar je naartoe gaat kan je veel stress en ergernis schelen. Stippel daarom je route al uit nog voordat je een camper gaat huren. Zo kun je bijvoorbeeld niet alleen de kilometerprijs alvast grofweg incalculeren, maar ook bepalen welk type camper het meest geschikt is voor je reis. Ga je bijvoorbeeld naar een land met smalle wegen? Kies dan voor een compacte, smallere camper. Zijn de kampeerplekken lekker ruim? Dan kun je voor een grotere camper kiezen.

Zeker verzekeren!

Ook niet onbelangrijk: de allriskverzekering. Deze zitten meestal standaard bij de huur van een camper inbegrepen. Houd echter wel rekening met een eigen risico van zo’n € 1000 én een borgsom die soms kan oplopen tot nog eens € 1000. In Amerika is een kopie van een creditcard meestal voldoende als borg. Neem daarom altijd een creditcard mee. Zorg er ook voor dat je de camper op de afgesproken tijd ophaalt en vooral terugbrengt. De meeste camperverhuurders hanteren vaste ophaal- en terugbrengdagen, en soms ben je zelfs gebonden aan bepaalde tijden. Tegen betaling kan hiervan worden afgeweken. Maar let op: te laat inleveren brengt altijd flinke kosten met zich mee.

Check de huurvoorwaarden

Tip nummer 5: check altijd de huurvoorwaarden van tevoren goed. Mag je bijvoorbeeld een onbeperkt aantal kilometers rijden en zit dat bij de prijs inbegrepen? Of is er wellicht een limiet aan het aantal kilometers per dag, week of huurperiode? Dit kan ook nog eens per land verschillen. Vraag hier daarom altijd naar bij de verhuurder. Het is vaak voordelig om een all-inclusive pakket af te nemen waar een goede verzekering, een ongelimiteerd aantal kilometers en allerlei andere handige extra’s bij inbegrepen zitten. Over het algemeen is de minimale leeftijd voor een bestuurder 21 jaar, maar sommige verhuurbedrijven, met name in Amerika, hanteren een hogere leeftijdsgrens. Bovendien is een verzekering voor een jongere bestuurder vaak prijziger dan voor een oudere bestuurder. Houd daar dus rekening mee!

Euro’s besparen? Kilometers tellen!

Zoals gezegd in tip 3: tel je kilometers van tevoren uit. De ene verhuurder biedt campers aan inclusief een vrij aantal kilometers, de ander hanteert een limiet van bijvoorbeeld 1500 kilometers per week. Rijd je meer kilometers? Dan wordt er per kilometer een toeslag berekend.

Mag Bello wel of niet mee?

Heb je een hond of een ander huisdier dat je graag mee wilt nemen? Vraag dan vooraf welke kosten hieraan zijn verbonden. In de meeste verhuurcampers mag niet worden gerookt en zijn huisdieren niet toegestaan. Maar er bestaan ook diervriendelijke verhuurbedrijven. Houd rekening met extra kosten als je je huisdier mee wilt nemen en check, als je de grens overgaat, of je hond voldoet aan de regels die in dat land gelden: heeft je huisdier de juiste inentingen? Moet hij/zij een muilkorf dragen in het openbaar?

Houd rekening met extra kosten

Als laatste tip: houd altijd rekening met extra onvoorziene kosten. De huurprijs van een camper bestaat meestal uit een basisbedrag aangevuld met diverse toeslagen. Echter, wat er precies wel en niet onder het basisbedrag valt, kan per verhuurder flink verschillen. Denk bijvoorbeeld aan stroomkabels, een gasfles en toiletvloeistoffen. Bij het ene verhuurbedrijf zit dat alles in het basispakket, bij de ander zitten deze en andere kosten als bijvoorbeeld een televisie, een schotel en een navigatiesysteem niet in het basispakket. Check ook altijd of er basisvoorzieningen als servies, potten en pannen bij de camper zijn inbegrepen, of vraag naar de zogenaamde inventarisatielijsten. Soms wordt een serviespakket namelijk als extra aangeboden. Hetzelfde geldt voor handdoeken en beddengoed of een set campingstoelen. Bekijk vooraf en per verhuurder welke zaken wel en niet in het basispakket zitten en wat de extra kosten zijn zodat je een gedegen prijsvergelijking kunt doen.

Houd je deze tips in je achterhoofd, dan ben je alvast op de goede weg naar een ontspannen en goed voorbereide campervakantie. Bij Bruinekreeft Campingverhuur huur je bovendien al een complete camper vanaf € 575 per week! Meer weten over het camperverhuur van Bruinekreeft Camperverhuur in Barneveld? Bekijk onze campers, prijzen en voorwaarden op onze website.

0 0
Feed

Schrijf een reactie